"Smärta är bara en högre gräns av njutning", sa en vis man.

Skaffade mig ju en liten souvenir när vi var i Thailand med Jennifer och Andreas. Hittade en liten rar thailändsk man som såg ut att inte göra ren sin utrustning med tungan eller vara hög på diverse rökelse och bestämde mig för att tatuera mig där, trots att jag bestämt innan att inte falla för frestelsen. Men jag vart riktigt nöjd, och den läkte som vanligt och ser bra ut nu när den är "färdig". Love it!



Den var väl värd sin smärta, den lilla mannen plågade mig bara i ca 3 timmar, vilket var helt okej, (hade satt ribban med den förra som tog 5 timmar. Bra med ribbor sådär), och det kostade 6000 baht, vilket förmodligen var en hel del billigare än hemma. Samt att jag fick vänta en dag innan han "hade tid med mig", mot för 2-3 månader här hemma. Kort och gott så passade det en otålig och impulsiv Sara våldsamt bra.



Vroom, vroom.

Hello i vårsolen! Nog sjutton har den varit framme och petat idag allt! Jag och maken gav Mine ledigt från fåntratten och hoppade på varsin skoter och åkte ner till sjön med kaffetermos och kakor. Det var ljuvligt, minst sagt. Sedan höll vi farten uppe och åkte och tvättade bilarna för att sedan avsluta med Sofia & Chiquan och ett varv runt byn till fots. Hurtigt va? Vissa dagar känner man sig sådär småhärligt ungdomlig och... kry igen. Fantastiskt.

Nu får ett glas rödvin avsluta dagen och så ber vi alla en bön eller vad fan man nu gör och hoppas på att solen kommer tillbaka imorgon och alla dagar efter det och att snön smälter bort och aldrig, aldrig kommer tillbaka. Så.





Mine Makaron.

Idag åker Erik med Mine till veterinären i Uppsala för att ta bort hennes stora knöl på juvret. Det blir en ganska stor operation, och hon kommer få gå med dumstruten på i upp till två veckor. Min plutta. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer gå bra. Mine som har varit min i snart 11 år. Min bråkstake. Hur livet skulle se ut utan henne har jag svårt att föreställa mig.







Hello wednesday!

Hej is och snö! Hej minusgrader! Kul, kul. Har jag berättat att jag är våldsamt trött på vintern? Våldsamt? Trött på snö, kläder, skor och kalla bilar? Kalla golv och synen av ickegräs utanför dörren? Jag vill ha sommar!

Jag vill sitta på altanen. I t-shirt. Dricka morgonkaffe i solen. Jag vill ligga i soffan i kvällssolen och dricka rödvin. Lyssna på musik. Skratta. Jag vill pilla med blommorna, svära åt alldeles för långsamt växande skott. Jag vill åka bil med takluckan öppen, bränna låren på Glenns läderklädsel och använda samma gamla oranga foppatofflor för fjärde året i rad. Jag vill sniffa maken på halsen när han är svettig av gräsklippning. Jag vill känna lukten av tändvätska, springa in och ut från köket genom altandörren med skålar och tallrikar. Veva in markisen. Veva ut skiten igen när det börjar regna. Trampa på kissemyror när jag går till postlådan. Jag vill behöva smörja in Casper med solkräm. Jag vill tvätta Emil. Min fina Emil. Jag vill vaxa honom varsamt, gno med pekfingret på prickar och asfalt. Jag vill sätta på mig en klänning, hälla upp en öl, dra på stereon och sedan dansa eurodisco med Anna hela natten.

Jag vill.




















Olsbo säger godmorgon.



Trassla säger godmorgon och ser sådär glad och trevlig ut samtidigt.



Mine säger godmorgon och gör det som hundar brukar göra på morgonen.



Bella, Dora & Flora säger också godmorgon. Bellas flint säger också godmorgon. Kallt idag.



Charlie & Hugo säger godmorgon och undrar varför i h-vete jag kommer med en kamera och inte med en 10 liters hink mat. Svinaktigt.



Maken säger inte godmorgon. Han jobbar.


Själv ska jag snart åka och hämta groda på skola, sedan hämta upp rastlös kusin för hästfix och sedan lite Sarafix.

Snor, hej!



I give you, Hugo and Charlie. Oink, oink.

Idag var det premiär för Olsbogrisarna att stoppa sina små rara klövar i snön! Efter mycket om och men fick vi upp en väldigt vacker och välsniden hage där det var tänkt att de skulle speeda runt och göra sig av med sin gris-adhd. Och kanske i och med det vara lite mindre... glupska. Och vilda.. och.. ja, svinaktiga.

Och dom gillade det! Ut, in, ut, in, ut, in.. grymt kul!
Fåren såg en smula skeptiska ut över intrånget, men jag tror att de kommer att komma överens så småningom. Och sen lever alla Olsbodjur lyckliga och i samstämmig harmoni och luktar på blommorna och älskar sin matte och skuttar runt som små glada skuttdjur på klövar och fårfötter. Fint så.









Goodbye snor.

Rödvin, god mat, spel och goda grannar - check.

Hej lördag.



Och det där är min tumme. Inget annat.



Anybody seen my baby?





Hej snor.

Fortsatt sjukstuga på Olsbovägen. Skördetröskor i halsen och Treoröda föglar i huvudet. Knack, knack.
Caspersson är pigg dock, och han måste givetvis ta igen att han varit mer eller mindre däckad i två dagar, så med pigg så menar jag pigg.

En tur till Valbo och lite stackarsshopping kanske råder bot på eländet. Eller 2 kg lösgodis. Eller ett glas vin eller två..



håteemell.

Ny header. Så säg mig, bra eller anus? Skitsamma? Har ni eller någon åsikt eller sitter ni bara där och pyser? Ni kan väl ana hur vedervärdigt lång tid jag suttit och slitit med skiten?

Eftersom det är torsdag idag så dricker jag mig litet vin. Det är faktiskt bara torsdag en dag i veckan. Man lär passa på.





Olsbovägen vid ohälsa.

Sjuk groda hemma på Olsbovägen idag. Kom nedkrypande i våran säng efter att ha konstaterat att det gjorde ont överallt. Stackars. Ont överallt, liksom.

Vid 10 ska Mine åka iväg till farbror doktorn och se över sin knöl på juvret som nu har nått gigantiska proportioner. I bästa fall kan de ta bort den, och sen kan hon fraggla vidare här hemma och skälla på fårskallar och jucka på markattor. Vi får se.

Nu, lite vasständer och långhalsar med sjukgroda. Det kan funka, det med.








Thailand - Olsbo.

Hej hopp!

Dags att veva igång detta gamla åbäke igen? Man lär väl.

Hemma från Thailand, där vi spenderade en vecka med Oh No Jennifer och Men Samtidigt Andreas. 8 ljuvliga dagar i solen tillika 8 ljuvliga dagar i prut- och tjatland. Solade lilla näsan lite grann, och shoppade sig lite grann, flög lite flygplan lite grann och fick sig litet ont i arslet lite grann. Drack lite vin och öl lite mycket grann och dansade av mig några kilo Olsbolår. Svettades en hel del grann och fick reda på att thailändska glädjeflickor inte alls kostar mycket grann. 400 batt för "så länge det behövs", närmare bestämt. Finns säkert viss prutmån där också, dock. Eller pruttmån, beroende på hur flitigt varan har använts.

Borta bra men hemma bäst, hursomhelst.
Olsbo. Minebus, markattor, fårskallar och mansgrisar. Rödhåriga 6-åringar som klarar allt och en säng med 6 säsonger av Desperate Housewives bredvid. Vita prinsar och Gevalia. Jacka istället för linne äver fast det suger att det är flera månader kvar tills sommaren, och Adidas istället för Diesel på frodo-foten.

Bra skit.



Jenniför med sin bucket. Smakade skit gjorde den, men dricka upp den skulle hon.



Glada killar. Oklart varför. Kanske för att jag sa åt dem att se så ut.



Frodo-fot på hotell Bhundhari. Har man svårt att minnas vad det heter kan man alltid tänka på bondhoran.



RSS 2.0